Saturday, 30 July 2011

Khairul Fahmi Che Mat putus tunang????

aummmmm...;)




haiiyyaaa......ciannn kat gk kesyangan aku nih.....da putus tunang...ermm...xpela apex...mungkin ade hikmah disebaliknya....tu jer kena yakin..sbb ajal maut, jodoh pertemuan..semua di tgn Allah..kita hny merancang....erm....tp menurut sumber...perkara ini tiada kaitan dengan skandal...ape2 hal korng rujuk sini ea...
http://www.informasi.my/khairul-fahmi-putus-tunang-tiada-orang-ketiga/khairul-fahmi/


adeh....cian btulll...xpela...kuatkan semngt ye apex n elia....;))

putus tunang x semestinya putus ikatan persaudaraan..kan??hee;))

Friday, 29 July 2011

Aleesya Farhana@ Ashraf meninggal duniaa...










Mohd Ashraf Hafiz Abd Aziz, yang telah ditolak untuk menukar namanya kepada Aleesha Farhana oleh Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu pada 25 Julai lepas telah meninggal dunia pukul 5 pagi tadi selepas dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi sebuah hospital malam tadi kerana serangan jantung dan tekanan darah rendah. Al-Fatihah.


aleesya farhana

duniaaaaaa......

Gambar ini telah memenangi hadiah Pulitzer (diambil di Sudan). Seekor burung pemakan bangkai  menunggu dengan sabar kanak-kanak yang sedang berjuang untuk bertahan hidup untuk dijadikan mangsanya. Orang yang mengambil gambar ini, Kevin Carter telah membunuh diri tidak lama setelah menerima hadiah Pulitzer tersebut (1994).Tajuk 'kejamnya dunia' telah dipilih untuk gambar ini. Aku rase ramai yg dah tau pasal ni tapi saje post untuk memperingati... 




Sumber wikipedia :
On 27 July 1994 Carter drove to the Braamfontein Spruit river, near the Field and Study Centre, an area where he used to play as a child, and took his own life by taping one end of a hose to his pickup truck’s exhaust pipe and running the other end to the passenger-side window. He died of carbon monoxide poisoning at the age of 33. Portions of Carter's suicide note read:
"I am depressed ... without phone ... money for rent ... money for child support ... money for debts ... money!!! ... I am haunted by the vivid memories of killings and corpses and anger and pain ... of starving or wounded children, of trigger-happy madmen, often police, of killer executioners...I have gone to join Ken [recently deceased colleague Ken Oosterbroek] if I am that lucky.


ciannnn sgttt....;(





       Ni petikan yang dijumpai dalam diary dia :

Dear God, I promise I will never waste my food no matter how bad it can taste and how full I may be. I pray that He will protect this little boy, guide and deliver him away from his misery. I pray that we will be more sensitive towards the world around us and not be blinded by our own selfish nature and interests. I hope this picture will always serve as a reminder to us that how fortunate we are and that we must never ever take things for granted.
Please don't break.. keep on forwarding to our friends on this good day.. Let's make a prayer for the suffering in anywhere any place around the globe and send this friendly reminder to others; think & look at this...when you complain about your food and the food we waste daily.........

BetulKe Wahai Kaum LeLaki?????;)))





1.Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu jatuh cinta kepadanya.
Jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong.
2. Jika kamu berpakaian cantik, dia fikir kamu sedang cuba untuk menggodanya.
Jika tidak, dia kata kamu kekampungan.
3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu keras kepala.
Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu tak ada IQ tinggi.
4. Jika kamu lebih pintar daripada dia, dia akan jatuh air muka.
Jika dia yang lebih pintar, dia bilang hebat.
5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba mendapatkanmu bermati-matian.
Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk meninggalkanmu.
6. Jika kamu beritahu dia masalahmu, dia kata kamu menyusahkan.
Jika tidak, dia tuduh kamu tidak mempercayainya..
7. Jika kamu cerewet padanya, dia anggap kamu seperti seorang pengasuh .
Jika dia yang cerewet pada kamu, itu kerana dia mengambil berat.
8. Jika kamu mungkir janji kamu, kamu tidak boleh dipercayai.
Jika dia yang ingkari janjinya, dia melakukannya kerana terpaksa.
9. Jika kamu menyakitinya, kamu sangat kejam.
Jika dia yang menyakitimu, itu kerana kamu terlalu sensitif dan terlalu sukar
untuk dijaga hati.
10. Jika kamu mengirimkan ini pada lelaki-lelaki, mereka pasti bersumpah semua
ini tidak benar....

*sumber:entah..lupa da maakk nakk...;)


adik2 ku cyg.....jadilah seorang lelaki yg baik2...;)

Sunday, 24 July 2011

HujaN BuatAn Yg KuraNG menYeNanGkaNnn.....

ini dia...keadaan ampaian kat kolej kediamanku.....




benda yg uatkan ak paling suke dlm erti kata tidak benar lau kat blok....ni lahh.. pabila HUJAN BUATAN turun ke bumi....HUJAN BUATAN didefinisikan oleh ak sbagai air yg menitik-nitik daripada pakain yg baru dibasuh dan disidai oleh org yg tinggal di tingkat atas....ishhh...mang geram tahap maksimum la...al maklum je la ea....ampaian kat blok C nih x der bumbung....so...org atas....(org yg menginap kat tingkt ats) kenala sentiasa berwaspada n bertolak ansur  time nk jemur pakaian anda tuhh..0keh????jgn sesekali pentingkan diri sgt....please la...cian la kat org yg duk kat tingkat bawah nih...baju yg dijemur dari pagi lagi n dah kering...tup2 basah balik..adoyai....lau aku...time  aku nk jmur baju...ak kan tgk dulu kat bawah ade kain x....lau ade...x yah jemur lagi..n yg paling penting..lau baju tuh korng basuh ngn tgn....pastikan anda toskan dahulu bju tersebut....jgn main jemur aja......kasihi lah warga penduduk di tingkat bawah anda.....itu saje permintaan ku utk warga tingkat atas yerrrr...harap maklum..........;))



cantik?menarik?tertarik??hehe...lu pikir la sediri






hi org atas.....bertolak ansur la ye....thanks...;))




geram nihh...sbr je la....huhu


Friday, 22 July 2011

ThinGs THat i duNt Like..................



me is me...n0t like u!!!!!!!

x kesahh la ape 0rng mau bilangg....yg pnting...ak is ak...x de nye hip0krit2 ke ape....
first---------x suke 0rng bace msg aku..lau tgk nset..tgk pic..dgr music dah la ea...
sec0nd-----------x suke 0rng hip0krit..or bajet..
third.................x suka tidoo lampu bukak
f0urth-------------x suke sh0pping
fifth------------x suke 0rng rep msg mcm nk x nak jer
sixth---------------x suke juni0r 0r seni0r yg poy0..kerek
seventh-------------x suke 0rng rep msg lmbt2
eighth--------------x suka 0rng/lec/member yg pilih kasihh
9th-------------x suke jerawat....(tp naik bnyk jgk)
10th------------x suke bila dibnding2 kan ngn 0rng len..especially ngn girl jgkk..



<---------------------------------------------------------------------------------------------------aku cintakan diri aku lebey dari segalanya......tp x melebihi cintaku terhadap yg Maha Pencipta .....;))

Pop Up bo0ks.....Promoter...terbaik dri Ladang;))))

c0meyy kann???ini lah dia p0p up b0ok...
sebelum tuhh....sape tau sal pop up kad 0r bo0k nih??hehe....lau nk tau lbey lanjuttt....taip kat tenet...n search pop up sample okeh...;)..buku kat atas tu tajuk dia Fairy Bridesmaid Castle....buku ni sgt menarikkk yooo....sbb binaan p0p up dia tu kreatif n cantikkk....creadit bgi Ain Nadiah...c0z menghabiskan uit tok beli buku nih...j0m usha vide0 kat bawahh ini.....................;)



video



hehe.....creadit bgi bnyk2 pada aten.....kerna sudi layann aku mlm nihh..hehe...layan lerr tuhh..sudi jd cikguuu dlm vid nih..hehe....yela..bak kata ain------------------->RUBBISh..



0keh...now....kita usha lak vid satu lgih nihh.....ni sal buku p0p up yg bertajukkk ClassIc Tales 0f Horror....hahha....takutkann??????jom usha ape ade dlm buku ni....;)





video


hehe....bestkan tgk vid cikgu aten..????hehe...xdela..sbenarnya kitorng b0rink sgt mlm nih...hehe...bajet xde keje.....ad0ilaa....bestla..mlm nih ktorng enj0y same2....hehe...xdela bt perkara terlarang....a.k.a. tido...mengayam ketupat ke...hehe.....kitorng bt benda nih sbb nk prepare la nnti kan time praktikum...dah ready...haha...bajet gler r weii...hehe..ape yg penting....kami enj0y this nite!!!;))....ni kan..mesti dah hbs sem...dr pumar nk beli buku2 nih ngn ain...mesti dia nk bt k0leksi...---------------->ain..k0 jual mahal2 tau kat dr pumar..hehe....bru la berbal0i..tmbang k0 nek tren..gi mid..semata2 nk beli buku tuhh...ahah...terbaikkkkk la rhg kita nihhh....ain nadiah....;)


ini dia..buku tercenta.....;)

ini bahagian dalamnye...terdpt 3 bahagiann...;)






pandangan atas buku ajaibb...;)

ada beran???

ni salah satu c0ntoh pop up card....fr0m incik g0ogle..;)


Thursday, 21 July 2011

CanE maU suRviVe Lau PerCintaAN JaraKK JaUH?????????;)))

suwiitttnyerr......;))



ermmm....antara korng mesti ade yg bercinta jarak jauh kan??hehe...yela..ade 0rg suke cinta jarak jauh...ade org x ley tahan cinta jarak jauh??betuii x??ermm..bagi aku...i lagi prefer cinta jarak dekat k0tt....sbb ak x ley berjauhhann..huhuhu...0kehh..ni aku jumpe tips3 untuk survive dalam percintaan jarak jauhhh.....tips tuk aku gakk lau bakal husband tu jauhh nnti...( tp x suke )--------->yela..j0d0h,maut semua ditangan Allah swt...




Percaya pada pasangan

Apabila kita berjauhan dengan pasangan, kita hendaklah percaya dengan si dia. Pernah baca 5 Tips dalam Berpasangan? Di dalam tips itu ada dinyatakan betapa pentingnya kita saling mempercayai dalam berpasangan ini. Percayalah pada si dia yang dia akan setia dan masih menyayangi kita walaupun kita berada jauh dari dia.

Setia walaupun jauh

Memang pelbagai dugaan yang kita hadapi apabila kita berjauhan. Ketika kita berjauhan, kita akan terasa sunyi. Orang yang selalu kita jumpa, tiba-tiba kini jauh dari mata. Dan apabila berjauhan, hati menjadi sunyi. Dan pada masa inilah kawan-kawan menjadi penyeri. Namun begitu, walaupun kita masih mempunyai kawan, kawan hanyalah kawan. Ceria bersama kawan tidak sama dengan ceria apabila kita bersama dengan pasangan kita. Di sini, ada yang kecundang. Ada yang bercouple dengan kawan disebabkan terasa sunyi. Fikirkanlah, apa perasaan pasangan kita bila dapat tahu yang kita tidak setia? Dan letakkanlah diri kita di tempat dia. Adakah kita akan gembira dan suka jika kita dibuat demikian?





Berjumpalah walaupun seketika

Jangan jadikan jauh itu sebagai alasan. Cinta perlukan komitmen. Cinta juga adalah tanggungjawab. Walaupun jauh, cuba cari masa untuk berjumpa dengan si dia. Andai kata si jejaka duduk jauh di utara semenangjung dan si gadis duduk di hujung selatan semenanjung, cuba cari masa yang sesuai untuk berjumpa. Paling tidak pun bila ada cuti panjang. Janganlah tidak berjumpa langsung. Sudah pasti rindu di hati akan semakin memberontak bila kita berjauhan. Jadi, apabila ada masa kelapangan itu, rancanglah untuk berjumpa. Sudah pasti ini akan mengeratkan lagi hubungan dan dapat mengurangkan rasa rindu itu.

Tanyalah khabar

Setiap malam sebelum tidur itu kalau boleh cuba hubungi si dia tanyakan khabar. Buat secara selang seli. Hari ini anda yang call dia. Esok dia pula. Dengan ini baru la sama-sama merasa susah dan senang. Jangan mengharapkan si dia sahaja yang akan call anda. Sudah pasti dia akan berasa sukar untuk menghubungi anda jikalau dia sahaja yang perlu call anda. Memang cinta perlukan komitmen tetapi ia akan menjadi sukar bila sebelah pihak sahaja yang memberikan komitmen. Jadi sama-samalah membantu dalam membina percintaan ini.

Sambut hari ulang tahun bersama

Sekiranya tidak sibuk, cuba sambut birthday atau ulang tahun per-couple-an bersama-sama. Sekiranya birthday itu jatuh pada hari bekerja, sambutlah bersama-sama pada hujung minggu tersebut. Luangkan masa bersama untuk seketika sudah pasti dapat mengembirakan antara satu sama lain. Walaupun perjumpaan itu hanya sementara, tetapi kenangan ketika berjumpa bersama-sama sambil menyambut birthday sudah pasti akan terpahat kukuh di hati. Mungkin anda akan tersenyum sendirian apabila mengenangkan kembali kenangan manis sebegitu.

Jangan jadikan jarak sebagai pemusnah

Cinta jarak jauh memang sukar. Memang meronta-ronta hati bilamana rindu itu datang. Apabila keseorangan, sudah pasti kita akan terasa sangat kerinduan itu. Tetapi ingatlah, jangan jadikan jarak yang jauh itu sebagai pemusnah cinta anda. Jadikan ia sebagai satu cabaran yang akan memberikan anda lebih bersemangat untuk meneruskan cinta itu.

jarakkkk....bukan penghalang...tp bgiku..???
      


Akhir kata, walauapapun rintangan yang ada, jangan jadikan ia sebagai alasan dan penghalang. Tetapi jadikan ia sebagai sesuatu yang dapat menambahkan kasih sayang kita kepada si dia. Bila jauh kita akan merasa rindu bukan? Jadi jauh itu bukan satu perkara yang tidak baik cuma ianya merupakan salah satu cara untuk memupuk rasa kasih sayang kita dan mengajar kita untuk menjadi seorang kekasih yang setia


Rahsia taikkk laLaTTT...;))

korng mesti ade taik lalat kan kat anggota badan??ehmmmm..nk tau x ape rahsianyerr???hehe..jum3 ushaa bawah nihh.....

w0w...seksiiinyerrr dierrr..hehe



TandaFirasat Tahi Lalat
Bibir atas kananBanyak rezeki, pandai
Bibir atas kiriRamai kawan, baik hati
Bibir bawah kananDisegani orang, ramai yang suka
Bibir bawah kiriPandai bicara, tak mudah kalah
Leher kananCerdas, jujur, berani menderita
Leher kiriCerdas dalam segala hal dan banyak pengetahuan
Leher di tengahTercapai cita-cita
Biji mata kananSuka serong dan pembohong
Biji mata kiriPembohong tetapi baik hati
Hujung mata kananBaik hati, sopan santun, cerdas
Hujung mata kiriBaik budi, murah rezeki
Punggung kananAgak mengalami kesulitan
Punggung kiriMalas dan suka duduk
Betis kananSuka berhibur, boros
Betis kiriRajin, tidak suka menganggur
Lutut kananBersikap tidak peduli dan tidak mahu berusaha
Lutut kiriKurang kuat berusaha
Kepala sebelah kananTerkabul cita-cita
Kepala sebelah kiriSering menemui kesusahan
Kepala sebelah belakangJujur, sabar dan tekun
Kening kananCerdas dan cekap
Kening kiriCerdas dan sopan santun
Tengah keningKeras hati dan berani segala hal
Hujung mulut kananKecil rezeki, tak mudah kalah
Hujung mulut kiriSuka berpoya-poya
Ketiak kananDapat menyimpan rahsia
Ketiak kiriJujur, banyak yang cinta
Pergelangan kaki kananSuka keluar rumah
Pergelangan kaki kiriKehendak kuat
Batang hidungBanyak dicintai orang dan dapat menjadi kaya
Pada hidungBanyak rezeki
Dagu bawah kananJujur dan baik hati
Dagu bawah kiriBijaksana, dan berbudi luhur
Kemaluan kanan atau kiriBaik, suka senggama
Di kepala kemaluan (lelaki)Bakal beristeri dua
Tumit kananJujur dan banyak kawan
Tumit kiriBaik budi
Alis kananSuka menolong dan baik hati
Alis kiriRamai yang suka
Pangkal peha kananKemahuan kuat
Pangkal peha kiriSuka kerja apa pun
Telapak kaki kananTak mudah mengeluh
Jari kaki kananSuka menolong
Jari kaki kiriBerbudi, suka berbuat baik
Bahu kananCermat dalam membuat keputusan, banyak tanggungan
Bahu kiriSuka kerja keras, banyak tanggungjawab
Buah dada kananBaik hati, pendiam, simpan rahsia
Buah dada kiriRamai kawan, setia pada pasangan
Lengan kananSetia dan taat pada atasan
Lengan kiriMenepati janji dan rajin
Pipi kananRamai teman
Tengah-tengah pipi kananRamai yang suka
Tengah-tengah pipi kriRamai teman
Ubun-ubunKurang jujur
PusatCerdas, tangkas, tekun
Pusat bahagian kananSejahtera dalam hidup
Pusat bahagian kiriBeroleh kemuliaan
Pinggang kananSayang pada pasangan hidup
Pinggang kiriDisayang pasangan hidup
Dada kananDapat mengatasi masalah
Dada kiriBerani, jujur dan sabar
Telapak kaki kananTidak mudah mengeluh
Telapak kaki kiriBaik budi pekertinya
Siku tangan kananKuat ingin memiliki kejayaan
Siku tangan kiriBaik hati, suka menolong
Jari tangan kananSerba beroleh keuntungan
Jari tangan kiriSerba baik bekerja
Jari telapak tangan kananBanyak rezeki tetapi boros
Jari telapak tangan kiriBanyak rezeki dan cermat
Pergelangan tangan kananBoros, suka bersukaria
Pergelangan tangan kiriDapat berpangkat
Perut bawah kananBanyak rezeki, suka memberi maaf
Perut bawah kiriBaik hati, tenang hidupnya
Sudut mata kanan dalamDisayang suami atau isteri
Sudut mata kiri dalamTidak mudah dilupakan pasangan
Sudut mata kanan luarBaik budi, ramai yang cinta
Pelipis kiriMurah rezeki, dapat jadi kaya
Pelipis kananSerba berhasil dalam usaha
Kelopak mata kanan atasBaik hati, ramah, berjaya
Kelopak mata kiri atasBaik budi, ramai yang suka
Kelopak mata kanan bawahAgak malas
Kelopak mata kiri bawahAgak bodoh, kurang bijaksana




ce tgkk.....betuii x???;)




sy la pembuatt taikk lalattt....hihihi..;)

Im pr0miSe Y0u........


im promise u---------> lgu ni merupakan lagu kenanganku ngn s0meone...ak ni kan jenis yg x layan sgt lagu eng..sbb x fhm!!!!im n0t go0d in eng....0keh..sal lagu nihh...lama dah aku x dgr..sbb x nak dgr n x leh nk dgr...sbb sebak...sebak je 0keh..."he" always sing this s0ng to me while we r going 0ut togeher..(btul x ayat aku tuh??ahh..bantai je..hee) yup...siyes..lama dah aku x dgr lagu nih..tetiba lak mlm nih rasa nk dgr....x tau la pulak nape...tp time dgr je lagu nihh...rasa lain macam je....entah la..susah nk ditfsirkan la rasa camne...ape2 pon...aku nk p0st gak lagu nih kat cini...layannn..

video



It's in the silences,
the words you never say
I see it in your eyes, 
it always starts the same way
It seems like everyone we know,
is breaking up
Does anybody ever stay in love, anymore?

I promise you,
from the bottom of my heart
I will love you till death do us part
I promise you as a lover and a friend
I will love you like I never love again
With everything I am

ooh I see you look at me,
when you think I'm not aware
You're searching for clues,
of just how deep my feelings are.
How do you prove the sky is blue, the oceans wide?
All I know is how I feel,
when I look into your eyes

I promise you,
from the bottom of my heart
I will love you till death do us part
I promise you as a lover and a friend
I will love you like I never love again
With everything that I am ooh yeah

Oh there are no guarantees
That's what you always say to me
But late at night I feel the tremble in your touch
Oh what I'm trying to say to you,
I never said to anyone I Promise

I promise you,
from the bottom of my heart
I will love you till death do us part
(I do my darling I promise you)
I promise you as a lover and a friend
I will love you like I never love again

With everything I am I promise you,
from the bottom of my heart
I will love you till death do us part
( I love you I love you I love you I love you)
I promise you as a lover and a friend
I will love you like I never love again
With everything I am

You're everything I am oh yeah
With everything I am 

"he".....let by g0ne be by g0ne...;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...